Αιών Κέντρο Γιόγκα Αιών Κέντρο Γιόγκα
Αιών Κέντρο Γιόγκα Yoga Pilates Πιλάτες Αθήνα Σχολή Σχολές Τάι Τσι Γυμναστήριο Αιών Κέντρο Γιόγκα ΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΟΓΚΑ

 

 

μασάζ

  • Τάι μασάζ:

Οι ρίζες αυτής της τεχνικής μασάζ προέρχονται από την Ινδία. Στη σημερινή Ταϋλάνδη έφτασε με τους Ινδούς μοναχούς που διέδιδαν το βουδισμό. Στα βουδιστικά μοναστήρια της Ταϋλάνδης οι μοναχοί θεράπευαν τους ασθενείς με αυτή την τεχνική. Στηρίζεται στη θεωρία των σεν, δηλαδή στα ενεργειακά κανάλια του σώματος (μεσημβρινούς) μέσω των οποίων κυκλοφορεί η ενέργεια (prana - chi -qi). Ο γνώστης αυτής της τέχνης χρησιμοποιεί τους αντίχειρες, τις παλάμες, τους αγκώνες τα γόνατα και τα πέλματα του για να ξεμπλοκάρει τυχόν μπλοκαρίσματα στην ενέργεια.
Ωφέλειες: περιορισμός του στρες και των εντάσεων, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, μεγαλύτερη ευλυγισία στο σώμα, θεραπεία μακροχρόνων τραυματικών και μυϊκών πόνων Εφαρμόζεται με το σώμα ντυμένο με λεπτά και άνετα ρούχα (κατά προτίμηση βαμβακερά)

  • Λεμφικό μασάζ:

Πρόκειται για μια ειδική τεχνική αποκατάστασης η οποία γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος με στόχο να διεγείρει τους λεμφαδένες και να διευκολύνει την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού μέχρι να επιστρέψει στην κυκλοφορία του αίματος. Η διέγερση αυτή γίνεται με δονήσεις και ειδικές τεχνικές πίεσης στους λεμφαδένες και η διευκόλυνση της λεμφικής κυκλοφορίας ονομάζεται παροχέτευση γίνεται από την περιφέρεια προς το κέντρο του σώματος. Επειδή το λεμφικό μας σύστημα επιφορτίζεται από τοξίνες του περιβάλλοντος αλλά και ενδογενείς π.χ. φυτοφάρμακα, νέφος, στρες, κακή διατροφή κ.λπ., το λεμφικό μασάζ γίνεται πλέον αναγκαίο για την εποχή μας.

  • Θεραπευτικό ολιστικό μασάζ:

Συνδυάζει την επιστημονική γνώση της μάλαξης από επικυρωμένο φυσιοθεραπευτή, με την ολιστική προσέγγιση του ατόμου. Προσφέρει μέγιστο αυτοθεραπευτικό αποτέλεσμα στο σώμα, αλλά παράλληλα διευκολύνει εξ ολοκλήρου τον ανθρώπινο οργανισμό να πετύχει τη συνολική και τέλεια χαλάρωση, εξισορρόπηση και φυσικό συντονισμό του.
Με την τεχνική του και εξειδικευμένες μαλάξεις, ο θεραπευτής επιδρά στο νευρικό σύστημα του θεραπευόμενου, ώστε να γίνει αποκατάσταση του οργανισμού, βελτιώνοντας μυϊκές, κινητικές, ψυχοσωματικές αδυναμίες. Δηλαδή το μασάζ επιδρά μυϊκά, νευρικά, κυκλοφοριακά και ενεργειακά. Το αποτέλεσμα είναι να αρχίσει να ισορροπεί η ροή της ενέργειας στο σώμα, να εξαλείφονται οι μυϊκοί πόνοι, και να αισθανόμαστε πιο εύκαμπτοι και χαλαροί.

  • Χαλαρωτικό μασάζ:

Είναι μασάζ από έμπειρο φυσιοθεραπευτή. Επιδρά σε όλο το σώμα μυϊκά, νευρικά, κυκλοφοριακά και ενεργειακά. Ρίχνοντας την πίεση του αίματος, χαλαρώνουν οι μύες και η κατάσταση ηρεμίας που απορρέει, μας φέρνει μια αναζωογονητική διάθεση. Η όλη διαδικασία προκαλεί ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό συναίσθημα. Το σώμα αρχίζει να δουλεύει σωστά και η δύναμη της βαρύτητας ρέει ομαλά και ισορροπημένα.
Διώχνει κάθε στρες, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα ώστε να μας δώσει ώθηση να εργαστούμε το υπόλοιπο της ημέρας με ανανεωμένη διάθεση.

  • Αγιουρβεδικό μασάζ

Η Αγιουρβέδα, το πανάρχαιο αυτό ολιστικό σύστημα υγείας, σκοπό έχει την επαναφορά και διατήρηση της ισορροπίας σώματος, ψυχής και πνεύματος. Ένα θεμελιώδες εργαλείο που χρησιμοποιείται για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι το Αγιουρβεδικό μασάζ, το οποίο γίνεται σε όλο το σώμα (full body) με ειδικά λάδια και φυσικές σκόνες. Η έντασή του ποικίλει από πολύ ελαφρύ έως πολύ βαθύ. Εφαρμόζεται είτε σε συνδυασμό με προγράμματα Αγιουρβεδικής Ιατρικής ή δίαιτας, είτε αυτόνομα. Δρα χαλαρωτικά και θεραπευτικά.
Ενδεικτικά, το Αγιουρβεδικό μασάζ ανακουφίζει από το άγχος και το στρες, καταπραϋνει τις οδυνηρές μυϊκές εντάσεις, τονώνει τους μύες, αναζωογονεί, αποτοξινώνει, βελτιώνει το ανοσοποιητικό, κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα, καίει τα αποθέματα λίπους, ομορφαίνει το δέρμα, επιβραδύνει τη διαδικασία του γήρατος.

aion
    aion
  Αιών Κέντρο Γιόγκα

Αιών Κέντρο Γιόγκα
"ΑΙΩΝ" Αγ.Λαύρας 21 • Ά. Πατήσια • τηλ. 2102234393 (Δευτ.-Παρ. 15.00-22.00)
email: aion.yoga@gmail.com

Αιών Κέντρο Γιόγκα
Αιών Κέντρο Γιόγκα

Αιών Κέντρο Γιόγκα