Αιών Κέντρο Γιόγκα Αιών Κέντρο Γιόγκα
Αιών Κέντρο Γιόγκα Yoga Pilates Πιλάτες Αθήνα Σχολή Σχολές Τάι Τσι Γυμναστήριο Αιών Κέντρο Γιόγκα ΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΟΓΚΑ

 

 

ανθοϊάματα Bach

Τα ανθοϊάματα του Μπαχ ανήκουν στις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους που λειτουργούν σε ενεργειακό επίπεδο.

Το ενεργό συστατικό του ιάματος και ο τρόπος δράσης του δεν είναι κάποια ανιχνεύσιμη ουσία αλλά η ίδια η ζωτική δύναμη των φυτών που μας βοηθά -κινητοποιώντας τη δική μας ζωτική δύναμη- να περιορίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα και τις νοητικές εντάσεις που κλονίζουν την άμυνα του οργανισμού και υπονομεύουν την υγεία μας.

ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ

αιώνΗ ανθοθεραπεία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του 1930 από τον Άγγλο γιατρό Έντουαρντ Μπαχ. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ και υπηρέτησε ως παθολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου. Εξειδικεύτηκε στη βακτηριολογία και παρασκεύασε 7 στοματικά εμβόλια που βοήθησαν πολύ τους ανθρώπους που έπασχαν από εντερικές νόσους. Η επαφή του με την ομοιοπαθητική του έδωσε τη δυνατότητα να μελετήσει τον άνθρωπο σε επίπεδο ιδιοσυγκρασίας.

Για τον Μπαχ αρρώστια είναι η σύγκρουση ανάμεσα στην ψυχή και το σώμα που κάποια στιγμή θα σωματοποιηθεί. Η σωματική μας υγεία εξαρτάται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις. Μια αρνητική αντιμετώπιση επηρεάζει και το σώμα και τα γεγονότα της ζωής μας.

Ο Μπαχ νοιώθοντας ότι το πεδίο αναζήτησης των φαρμάκων του θα ήταν η φύση, γύρισε την ύπαιθρο της Αγγλίας και άρχισε να πραγματοποιεί το όραμά του: να διαμορφώσει μια απλή θεραπευτική μέθοδο με υλικά από τη φύση, που θα εστίαζε στα αίτια της ασθένειας και όχι στα συμπτώματά της. Ύστερα από μελέτες διατύπωσε την άποψη ότι τα άνθη ορισμένων φυτών είχαν το καθένα μια ξεχωριστή θεραπευτική δύναμη που απευθυνόταν σε μια συγκεκριμένη αρνητική κατάσταση, π.χ. φόβο, θλίψη, απαισιοδοξία, ζήλια κ.λπ. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ολοκληρώσει τη μέθοδό του δημιουργώντας συνολικά 38 διαφορετικά ανθοϊάματα που αποτέλεσαν το φαρμακείο του.

Εκτός από αυτά, συνέθεσε και το θεραπευτικό σχήμα Rescue Remedy, προκειμένου να καλύψει κάτι ξαφνικό, μια κρίση, ένα γεγονός επείγον.

ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΩΝ

Τα ανθοϊάματα, αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, βοηθούν στην αναβάθμιση της προσωπικότητας και γίνονται καταλύτες σε μια διαδικασία αυτοεξέλιξης, ανάλογα με τις επιθυμίες και τους στόχους ζωής του ατόμου. Δεν αντιμετωπίζουν τη σωματική ασθένεια άμεσα, αλλά αποκαθιστώντας την αρμονία στο νου, επιτρέπουν στις φυσικές άμυνες του σώματος να ενεργήσουν πιο εύκολα. Τα θεραπευτικά ιάματα μπορούν να χορηγηθούν σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος παρενεργειών και δεν προκαλούν εθισμό.

Ο Έντουαρντ Μπαχ είχε πει για τη δράση των ιαμάτων και για τη θεραπεία: "Τα ανθοϊάματα έχουν τη δυνατότητα σαν την ωραία μουσική, ή ό,τι άλλο που μας ανυψώνει και μας δίνει έμπνευση, να υψώνουν την ίδια μας τη φύση και να μας φέρνουν πιο κοντά στην ψυχή μας, χαρίζοντάς μας έτσι ειρήνη και ανακούφιση. Δεν θεραπεύουν επιτιθέμενα κατά της ασθένειας, αλλά πλημμυρίζοντας το σώμα μας με τις όμορφες δονήσεις της ανώτερης φύσης μας, στην παρουσία της οποίας η αρρώστια λιώνει και χάνεται όπως το χιόνι στη λιακάδα. Δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία παρά μόνο αν υπάρξει αλλαγή στη νοοτροπία, ειρήνη στο νου και εσωτερική ευτυχία".

aion
    aion
  Αιών Κέντρο Γιόγκα

Αιών Κέντρο Γιόγκα
"ΑΙΩΝ" Αγ.Λαύρας 21 • Ά. Πατήσια • τηλ. 2102234393 (Δευτ.-Παρ. 15.00-22.00)
email: aion.yoga@gmail.com

Αιών Κέντρο Γιόγκα
Αιών Κέντρο Γιόγκα

Αιών Κέντρο Γιόγκα