Αιών Κέντρο Γιόγκα Αιών Κέντρο Γιόγκα
Αιών Κέντρο Γιόγκα Yoga Pilates Πιλάτες Αθήνα Σχολή Σχολές Τάι Τσι Γυμναστήριο Αιών Κέντρο Γιόγκα ΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΟΓΚΑ

χοροκίνηση

"ο χορός του σύμπαντος"

με τη Μαρία Γιαννοπούλου *

Ο χορός σε ομάδες, ήταν ανέκαθεν μέρος της ζωής του ανθρώπου ακόμη και πριν την καταγεγραμμένη ιστορία. Αναγνωριζόταν πάντα ως τρόπος έκφρασης, εκτόνωσης και θεραπείας σε βαθύ επίπεδο.
Οι ομάδες του "Χορού του Σύμπαντος" θα συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα, για 1.30-2 ώρες.
Με βοηθό τον ήχο και διαφορετικά μουσικά κομμάτια, χωρίς συγκεκριμένη και καθοδηγούμενη χορογραφία (παρά μόνο με κάποιες υπενθυμίσεις) και χρησιμοποιώντας την αναπνοή, ο καθένας καλείται να εκφράσει το δικό του Σύμπαν, στο παρόν. Δεν είναι προαπαιτούμενη η γνώση του χορού, αλλά η ανάγκη του καθενός από εμάς για έκφραση, με φαντασία και ελευθερία. Είναι ένας χορός για όλους, που προσφέρει αποτοξίνωση, επαφή με τον εσώτερο εαυτό, συνολική ισορροπία στο σώμα, το νού και το πνεύμα.
Η μέθοδος, είναι βασισμένη στον Εκστατικό Χορό (ή Χορό της Έκστασης) που έρχεται σε εμάς από την ιστορία κυρίως των Σαμάνων της Σιβηρίας και των Αboriginals της Αυστραλίας.

αιών
"O Χορός του Σύμπαντος" - "Dancing the Universe"

"Ο πιο σύντομος δρόμος να ησυχάσουμε το νού, είναι να κινήσουμε το σώμα"
Αιών Κέντρο ΓιόγκαGabrielle Roth

Χορεύουμε
χωρίς χορογραφία, κανόνες και περιορισμούς
Χορεύουμε
παρέα με τη μουσική και τον ήχο
Χορεύουμε
για να εκφράσουμε από την καρδιά μας
όλα αυτά που είμαστε τώρα
με ελευθερία και φαντασία
Χορεύουμε
γιατί ο χορός είναι στη Φύση του ανθρώπου
Χορεύουμε
γιατί ο χορός είναι για όλους
και για όλα
Για αποτοξίνωση,για αναζωογόνηση, για απελευθέρωση
Χορεύουμε στο Σύμπαν
χορεύοντας το Σύμπαν που βρίσκεται μέσα μας
Χορεύουμε μαζί!

αιών

* Η Μαρία Γιαννοπούλου σπούδασε την τέχνη της υποκριτικής στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Βεάκη". Εκεί, είχε την μεγάλη τύχη να συναντηθεί με τον ηθοποιό και θεατρικό σκηνοθέτη Δημήτρη Οικονόμου. Η διδασκαλία του βασιζόταν στη ρυθμική, επαναλαμβανόμενη, χωρίς χορογραφία, συνεχόμενη κίνηση του σώματος, που σε συνδυασμό με την αναπνοή, άνοιγε καινούργια πεδία στην έκφραση του σώματος και της ψυχής του ηθοποιού και την εργασία του σε κάθε ρόλο, εμπνέοντας την αυθεντικότητα στην ύπαρξή του επί σκηνής.
Αποφοιτώντας από τη σχολή "Βεάκη", εργάστηκε ως ηθοποιός σε θέατρα εντός και εκτός Αθηνών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα γιόγκα σε διάφορα συστήματα ("Ashtanga" yoga από τους Ελευθερία Λαγουδάκη/ Jean Claude Garnier/ Hamish Hendry, "Hatha Kriya" yoga από τον Μarcel Kraushaar), στο Τhai yoga massage στο Sunshine house από τον Krishnataki. Μελέτησε τη "Θεραπευτική Κίνηση" με τη Σοφία Δασκαλάκη, το σαμανισμό με την Helen Fost και τις αρχές της εκστατικής κίνησης μέσα από το στροβιλισμό των Σούφι, με τον Βίκο Ναχμία.
Δίδαξε γιόγκα σε μεγάλα κέντρα εναλλακτικής άσκησης στην Αθήνα, αλλά και ιδιωτικά.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, συνέχισε να μελετά και να ερευνά τον τρόπο με τον οποίο η διδασκαλία στην οποία μυήθηκε, θα μπορούσε να προσαρμοστεί και εκτός θεάτρου.
Έτσι, άρχισε να δημιουργείται "Ο Χορός του Σύμπαντος".
Έχει ήδη οδηγήσει τμήματα του "Χορού του Σύμπαντος" σε ιδιωτικές συναντήσεις, και τώρα, μέσα από τη φιλοξενία του κέντρου "Αιών", έχουμε την ευκαιρία να εν-θυμηθούμε όλοι τις δυνατότητες που βρίσκονται μέσα μας.

aion
    aion
  Αιών Κέντρο Γιόγκα

Αιών Κέντρο Γιόγκα
"ΑΙΩΝ" Αγ.Λαύρας 21 • Ά. Πατήσια • τηλ. 2102234393 (Δευτ.-Παρ. 15.00-22.00)
email: aion.yoga@gmail.com

Αιών Κέντρο Γιόγκα
Αιών Κέντρο Γιόγκα

Αιών Κέντρο Γιόγκα