krav maga

Κραβ Μαγκά για γυναίκες

STAY AWAY – Αυτοάμυνα για γυναίκες


Διδάσκει ο έμπειρος εκπαιδευτής
της KRAVA MAGA -SΤΑΥ AWAY
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΑΛΙΑΡΗΣ
κατ’ αποκλειστικότητα στο Κέντρο “ΑΙΩΝ”

Το Stay Away αποτελεί το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση των γυναικών και όχι μόνο. Μέσα από έναν πολύ εξειδικευμένο τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων, ο οποίος περιλαμβάνει βαθιά κατανόηση της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, εμπειρία πολλών ετών αλλά και τεχνικές αυτοάμυνας, καταφέρνει να δώσει στην καθημερινή γυναίκα τα εργαλεία που χρειάζεται ώστε να πορεύεται εν ειρήνη. Χιλιάδες συμμετέχουσες σε όλο τον κόσμο έμαθαν να εμπιστεύονται το ένστικτό τους, να αναγνωρίζουν τους οιωνούς των επικίνδυνων περιστατικών, και τελικά να υπερασπίζουν τον εαυτό τους όταν όλα τα άλλα αποτύχουν.

Το Stay Away όχι μόνο θα σε σώσει όταν το χρειαστείς, αλλά θα σου αλλάξει τη ζωή και τον τρόπο που σκέφτεσαι για πάντα!

Οι εξειδικευμένες τεχνικές Κραβ Μαγκά για γυναίκες εξελίχθηκαν από την IKMF (International Krav Maga Federation) λόγω της αυξανόμενης ανάγκης και ζήτησης, ως ένα τμήμα των λύσεων αυτοάμυνας για Πολίτες.

Το Stay Away επιτρέπει σε κάθε γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας, μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, να μάθει όλες τις ειδικά σχεδιασμένες για γυναίκες βασικές τεχνικές αυτοάμυνας, οι οποίες θα της σώσουν τη ζωή αν έρθει η στιγμή να τις χρειαστεί. Διδάσκει επίσης και πώς μια γυναίκα θα αναγνωρίσει τους οιωνούς ενός βίαιου περιστατικού ώστε να το αποφύγει εκ των προτέρων, ή ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο η ίδια θα θέσει ξεκάθαρα όρια απέναντι σε κάποιον που αποφάσισε να την παρενοχλήσει.
Tο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Stay Away, με διάρκεια λίγο παραπάνω από έναν χρόνο (συνήθως τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα) και προσφέρει τη μέγιστη εμβάθυνση στο αντικείμενο. Το διδάσκουν μόνον οι ειδικά εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές της IKMF, οι οποίοι έχουν περάσει επιπλέον και το ειδικό Σχολείο Εκπαιδευτών για Γυναίκες, Stay Away.

Οι ειδικές τεχνικές για γυναίκες περιλαμβάνουν ουσιαστική συναισθηματική εκπαίδευση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι αυτές πράγματι θα αποκτήσουν την ικανότητα να προστατεύουν τους εαυτούς τους, δίνοντάς τους την αυτοπεποίθηση αλλά και την απαιτούμενη επιθετικότητα γι’ αυτό. Οι τεχνικές έχουν τροποποιηθεί ειδικά ώστε να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τον ψυχολογικό κόσμο της γυναίκας, το γεγονός ότι υστερεί σε μυϊκή δύναμη ενάντια στους άνδρες, αλλά και τον τρόπο που εκείνη σκέφτεται.
Επιπρόσθετα θέματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην αυτοάμυνα γυναικών έχουν να κάνουν με την εισβολή κακοποιών στο σπίτι, την προστασία τρίτου προσώπου (προστασία δηλαδή του παιδιού της) και τη χρήση καθημερινών αντικειμένων (κλειδιά, τσάντα, κ.λ.π.) για να αποσοβήσει την επίθεση και να αντεπιτεθεί.

  • Φυσική κατάσταση

Επειδή η φυσική κατάσταση είναι στενά συνδεδεμένη με το Κραβ Μαγκά, η προπόνηση περιλαμβάνει έναν αριθμό από καρδιαγγειακές και ενδυναμωτικές ασκήσεις γυμναστικής, καθώς και ασκήσεις για την απόκτηση ελαστικότητας.

  • Aυτοπεποίθηση

Η ικανότητα προσαρμογής σε κάθε κατάσταση επιτρέπει επίσης και την κατανόηση και χρησιμοποίηση των φυσικών ικανοτήτων και περιορισμών του καθενός. Δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το πόδι τους σε μία γωνία 180 μοιρών και γι’ αυτό το σύστημα εστιάζεται στον μέσο όρο ανθρώπων. Οι μαθητές διδάσκονται μία ποικιλία από πιθανές αμυντικές αντιδράσεις για κάθε πιθανή κατάσταση επίθεσης, χτίζοντας επάνω σε ένα αληθινό πλαίσιο χρήσιμων τεχνικών. Έτσι ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση των αντιδράσεων που είναι κατάλληλες για τις ικανότητές τους.
Αυτό επιτρέπει στον μαθητή να αναπτύξει ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης στις ικανότητές του.


περισσότερες εκδηλώσεις: