Η Αρωματοθεραπεία ως αρωγός στην έγκυο, στη νέα μητέρα,στο παιδί

Η Αρωματοθεραπεία ως αρωγός στην έγκυο, στη νέα μητέρα, στο παιδί

Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει μια πρώτη γνωριμία με την Αρωματοθεραπεία και τα Αιθέρια Έλαια και θα εξηγηθεί πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά και με ασφάλεια για να βοηθήσουν τις μέλλουσες και νέες μητέρες, αλλά και τα βρέφη.
Θα κατανοήσουμε τι είναι τα αιθέρια έλαια, ποιοι είναι οι κανόνες ασφαλείας τους και θα εξετάσουμε τις ιδιότητες συγκεκριμένων αιθερίων ελαίων που μπορούν να λειτουργήσουν ως θαυμάσιοι σωματικοί και συναισθηματικοί βοηθοί στα διάφορα στάδια της μητρότητας όπως:

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Στον τοκετό
  • Κατά τη διάρκεια της λοχείας και του θηλασμού
  • Στη φροντίδα των νεογνών & των βρεφών
  • Στη φροντίδα του χώρου που βρίσκονται και κινούνται μητέρα και παιδί

Θα γίνει επίσης αναφορά στη χρήση των καταλλήλων αιθερίων ελαίων σε περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης.

Επιπλέον, θα δοθούν πληροφορίες για τη φροντίδα του δέρματος της εγκύου και θα συζητηθούν απλοί και ασφαλείς τρόποι και συνταγές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση δερματικών θεμάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (ραγάδες, εξανθήματα κλπ).

Μέσα από αυτό το σεμινάριο θα έρθετε σε επαφή με τις δυνατότητες και τα οφέλη που δίνει η αρωματοθεραπεία και τα αιθέρια έλαια (ποιότητα, καταλληλότητα κ.α.) και θα γνωρίσετε πώς η αρωματοθεραπεία δύναται να αποτελέσει ένα εξαιρετικό και ασφαλές επικουρικό εργαλείο για τη φροντίδα μητέρας και βρέφους.

Το σεμινάριο απευθύνεται: σε επαγγελματίες υγείας, σε επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας και φυσικά σε μητέρες , μέλλουσες μητέρες και σε μητέρες σε λοχεία

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Δέσποινα Λυσίκατου είναι απόφοιτος Ψυχολογίας. Μέσα από την αναζήτηση για τα βαθύτερα αίτια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, των σκέψεων και των συναισθημάτων οδηγήθηκε στις εναλλακτικές θεραπείες. Σπούδασε στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και αποφοίτησε με Δίπλωμα Θεραπευτού και επιμέρους διπλώματα Αρωματοθεραπείας, Ρεφλεξολογίας, Βοτανοθεραπείας και Διατροφής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και εξασκεί την Αρωματοθεραπεία και άλλες φυσικές και ενεργειακές θεραπευτικές τεχνικές από το 2008. Τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκει Αρωματοθεραπεία με την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου στην Ακαδημία αλλά και στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.


περισσότερες εκδηλώσεις: