Γεράσιμος Δημοβασίλης

Γεράσιμος Δημοβασίλης

Δάσκαλος Τάι Τσι. Yang Style της Σχολής του Master Kai Ying Tung

Ο Γεράσιμος Δημοβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Γνώρισε το Τάι Τσι το 2003 αλλά ξεκίνησε τακτικά μαθήματα το 2007 με το δάσκαλο Σπύρο Παπαδήμα, στην Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν. Έχει διδαχθεί το παραδοσιακό σύστημα Γιάνγκ της σχολής του Μάστερ Kai Ying Tung, ανάδοχου τρίτης γενιάς του ιδρυτή του συστήματος, Yang Lu Chan (1799-1872). Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του ίδιου του Μάστερ Kai Ying Tung.

Πέρα από την ενασχόλησή του με το Τάι Τσι, έχει σπουδάσει στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και Μουσικοθεραπεία στο ωδείο Όπερα και δραστηριοποιείται ως μουσικός στο Ιαπωνικό φλάουτο shakuhachi,  ως μέλος του γκρουπAtene Daiko και άλλων μουσικών σχημάτων. Παράλληλα ασχολείται με το Ζεν διαλογισμό και τη συγγραφή haiku.

Σύντομο Βιογραφικό του Μάστερ Kai Ying Tung

Ο Μάστερ Τung Kai Ying είναι ένας μάστερ τρίτης γενιάς του Tai Chi Chuan που ξεκίνησε να ασκεί το Tai Chi Chuan σε ηλικία οκτώ ετών, σύμφωνα με τον παραδοσιακό κινέζικο τρόπο εκπαίδευσης της νεαρής παιδικής ηλικίας.
Ο Μάστερ Tung διδάχθηκε από τον παππού του Tung Ying Chieh και τον πατέρα του Tung Hu Ling και πολύ γρήγορα κατανόησε τις αρχές του Tai Chi Chuan, όχι μόνο σημειώνοντας ραγδαία πρόοδο, αλλά και αποδεικνύοντας ένα σπάνιο ταλέντο σε νεαρή ηλικία. Εξαιτίας του φυσικού ταλέντου του, ο παππούς του έδωσε το όνομα “Kai Ying”. “Ying” προέρχεται από το όνομα του παππού του “Ying Chieh” και “Kai” σημαίνει διάδοχος. “Kai Ying” σημαίνει «αυτός που διαδέχεται τον παππού του στην παράδοση του Tai Chi Chuan».
Ο παππούς του ήταν ένας από τους πιο φημισμένους μαθητές του Yang Chengfu (ο Yang Chengfu ιστορικά θεωρείται αυτός που τυποποίησε το Yang Tai Chi). Ήταν μαθητής του για 17 χρόνια, δημοσίευσε το 1948 ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία του Yang Tai Chi (Tai Chi Experienced) και ταξίδεψε με τον Yang Chengfu επί σειρά ετών για την διάδοση του Yang T’ai Chi σε ολόκληρη την Κίνα. Πριν από πενήντα χρόνια ίδρυσε το Tung Ying Chieh Γυμνάσιο του T’ai Chi Ch’uan στο Hong Kong. Από εκεί, παραρτήματα του Γυμνασίου απλώθηκαν σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία.
Κάτω από την καθοδήγηση του παππού του, ο Μάστερ Tung ήταν ο διευθυντής και ο κύριος εκπαιδευτής του Γυμνασίου. Το 1962, προσκλήθηκε να διδάξει στην Malaysia, Kuala Lumpur, Singapore και αργότερα στην Thailand. O Μάστερ Kai Ying Tung έχει κερδίσει μεγάλο σεβασμό σε όποιο μέρος έχει διδάξει εξαιτίας του ακούραστου ενθουσιασμού που τον διακρίνει.
Το 1969 ο Μάστερ Tung Kai Ying πήγε στην Hawaii για να βοηθήσει τον πατέρα του Μάστερ Tung Hu Ling στη διδασκαλία του Tai Chi Chuan. Κατόπιν το 1971, ο Μάστερ Tung μετέβη στο Los Angeles και ίδρυσε την Kai Ying Tung Ακαδημία του Tai Chi Chuan όπου κάθε πρόθυμος και ειλικρινής μαθητής μπορεί να εκπαιδευθεί σε αυτή την παραδοσιακή κινέζικη πολεμική τέχνη.
Σήμερα, σύμφωνα με την επιθυμία του παππού του, ο Μάστερ Tung εξοικειώνει τον Δυτικό κόσμο με τα πολλά οφέλη του Tai Chi Chuan. Σχετικά με το Tai Chi Chuan ο Μάστερ Tung αναφέρει «Ο στόχος δεν είναι η επίδειξη δύναμης, ισχύος ή βίας. Ο στόχος είναι η επίτευξη ηρεμίας, γαλήνης και η ανακάλυψη του εαυτού μας. Είναι πραγματικά μία άσκηση του πνεύματος».